Loopgroep

In januari 2003 is loopgroep van SVDB opgericht. Het initiatief voor deze loopgroep kwam onder andere van Jan Vreugdenhil en hij verzorgde sinds de oprichting tot april 2013 ook de trainingen van de loopgroep Hardlopen nieuwe stijl, nieuwe technieken en inzichten, en dat allemaal in Ekehaar!

Sinds 1 april 2013 is Karel Vos trainer van de loopgroep van sportvereniging SVDB te Ekehaar. Hij vindt het belangrijk tijdens de training aandacht te besteden aan het opvoeren van de conditie en snelheid, maar ook aan looptechniek en plezier beleven aan het lopen. Karel biedt de loopgroep mogelijkheden voor de meer wedstrijdgerichte lopers maar ook de beginnende en recreatieve lopers om lekker te kunnen trainen.
Karel geeft training volgens de nieuwste inzichten en is zelf een beoefenaar en geschoold in Chi-Running. 

Dit levert een gemakkelijker manier van hardlopen op door een verbeterde houding die blessures voorkomt en bovendien energie-efficiënt is. Niet lopen vanuit kracht, maar ontspannen en “als vanzelf”, de zwaartekracht het werk laten doen.
De training van de loopgroep begint iedere woensdagavond om 19.30 uur tot 21.00 uur vanaf de kleedkamers bij het sportveld te Ekehaar. In de zomer wordt in de prachtige omgeving van Ekehaar gelopen en in de winter vinden de looptrainingen plaats op het sportveld.

Wil je in een gezellige en ongedwongen sfeer meetrainen met de loopgroep, kom dan gerust eens langs of neem eerst even contact op met Jacqueline Duijvestijn: 06 29550586

Je kunt de eerste 2 trainingen gratis deelnemen om vervolgens te beslissen of je lid wilt worden.
Voor lopers die alleen periodiek kunnen trainen wegens vakantie, werkzaamheden elders, voorbereiding op een wedstrijd of iets dergelijks is er de mogelijkheid dat ze een soort strippenkaart nemen in plaats van een jaarabonnement. Dit kan in overleg met de de secretaris.

Het onderdeel loopgroep valt binnen SVDB onder de verantwoordelijkheid van de commissie BALG (Badminton, Aerobic, Loopgroep en Gymnastiek).

Contactgegevens | Afdeling loopgroep

Sportvereniging de Broekstreek

Algemene informatie    –    Jacqueline Duijvestijn    –    06 29550586

Trainer                               –    Karel Vos

Geïnteresseerd in loopgroep? Meld je aan!

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Vind je het leuk om mee te doen met onze sporten? Meld je dan nu meteen aan!