De 16e Broekstreker Veldloop.
Afgelopen zondag 20 januari 2019 is de 16e Broekstreker Veldloop weer gelopen.

Na de regen van de afgelopen week hadden de weersomstandigheden nu zondag een winters karakter, s’ochtends was het parcours eerst hier en daar een beetje wit en opgevroren, later ontdooide het parcours iets, maar was prima beloopbaar. De zon scheen en maakte dat het buiten lekker vertoeven was. Toen de zon zich rond de middag achter de wolken verstopte voelde het guur aan. Gelukkig was de catering in en rond het dorpshuis De Eekhof goed verzorgd en lopers en publiek konden zich opwarmen en zich van eten en drinken voorzien.

De schitterende route van de veldloop met zowel een wedstrijd als recreatief karakter slingert zich op een natuurlijke manier door het Broekstreker Stroomdallandschap via smalle onverharde modderpaden met als hindernissen een berg zand en stropakken, een paar bruggen en wat hoogteverschillen.

Net als vorig jaar liepen de dames dezelfde afstand (8,2 km) als de heren en was er voor de junioren van 12 t/m 17 jaar een aangepaste route die met 5,2 km net iets langer en gevarieerder was dan de 4,8 km die we nog in 2017 liepen.

De veldloop werd van commentaar voorzien door de inmiddels bekende Harm Noor, die niet alleen alles van de sport weet, maar ook erg veel weet over de achtergrond van de individuele sporter. Een echte liefhebber, die zo’n evenement altijd extra aantrekkelijk maakt.

Om 11.00 uur gingen de jongste categorieën (tussen de 400 en 1600 meter) van start. De kinderen van de basisschoolgroepen 1 en 2 beten het spits af, gevolgd door de oudere kinderen. In de middag was het de beurt aan de junioren en uiteindelijk de senioren/masters.

Bij de dames werd de snelste tijd gelopen door Sabine Spreen uit Rolde (00:35:24) gevolgd door Petra Hasper uit Meppel (00:35:40) en Aga Elling uit Vries (00:35:51). Bij de heren finishte als eerste de Assenaar Wilfred van Holst (00:28:27), gevolgd door Merwin Dollison uit Veendam (00:30:14) en Marlo Post uit Appelscha (00:31:54). Voor meer informatie en uitslagen verwijzen we graag naar de website www.svdb.nl

De opkomst was dit jaar iets dan voorgaande edities van de veldloop, maar aan het weer en de inzet van alle vrijwilligers heeft het zeker niet gelegen.

Na de veldloop vond de verloting plaats in het Dorpshuis en werden hier ook de bekers, medailles en geldprijzen uitgereikt aan de prijswinnaars. Het parcoursrecord uit 2013 is zowel bij de dames als heren van 18 jaar en ouder niet verbroken.

We kijken zeker terug op een mooie loop met prima omstandigheden, voor de volgende (17e) editie staan we weer paraat om dit evenement te organiseren met hopelijk meer deelnemers.

Onze dank gaat uit naar alle lopers, bezoekers, publiek, sponsors en uiteraard ook de vrijwilligers die ons hebben bezocht en ondersteund bij deze 16e editie.

De commissie veldloop van SVDB ziet u hopelijk volgend jaar terug!