In 1949 komt er een nieuwe voetbaltrainer, dhr. J. Dekker te Assen gaat dit werk doen. Hij heeft 2 senioren- en 2 junioren elftallen onder zijn hoede. Ook de handbaldames doen met 2 seniorenteams mee in de competitie. Als trainer voor deze dames is dhr. G. Meertens uit Anreep aangetrokken. Door opzegging van het lidmaatschap van het KNGV vertrekt ook dhr. Knigge, voor hem in de plaats komt dhr. H. Idema uit Assen. Door deze ontwikkeling komt de sportdag van dat jaar in het gedrang. Wel wordt er meegedaan aan de sportdag te Elp, met als resultaat 1 eerste, 4 tweede en 6 derde plaatsen.

Op de jaarvergadering van 1949 overweegt men om, indien mogelijk, met 3 senioren elftallen te gaan voetballen 1 A- en 1 B- elftal.

Ook toen al was SVDB te klein voor tafellaken en te groot voor servet, een probleem dat de sportvereniging blijft achtervolgen. De jaren 50 en 60 brachten echter nogal wat jeugd voort, zodat de vereniging in de jaren daarna wat dat betreft weinig problemen kende. Vandaag de dag kennen we weer dezelfde problematiek als in 1949.