Bij de start van afdeling volleybal in 1970 bracht men 3 herenteams en 2 damesteams binnen de lijnen. Na enkele jaren kwamen hierbij ook nog aspiranten en nog later werd er ook mini-volleybal gespeeld. In de loop der jaren werden er verschillende kampioenschappen behaald. Hoogtepunten daarbij waren het tot tweemaal toe behalen van het kampioenschap van Drenthe door de A-aspiranten. Ook de afdeling volleybal heeft in de jaren 90 te lijden onder een teruglopend aantal leden, door velerlei oorzaken. Momenteel neemt men nog met dames en 1 herenteam deel aan de volleybalcompetitie. Weliswaar nog op een behoorlijk niveau.

De eerste kampioenen van de afdeling volleybal.
Staand van links naar rechts; Jetse Andringa, Willy Smeenge, Harma Smit, Harma Biemold, Gea Popken, Christien Smit, Jans Stoffers, Roelie Suichies.
Zittend van links naar rechts; Willy Heuving, Hilly Lamberts, Elly Smit, Janny Tepper

Sinds halverwege de jaren 90 beschikt de afdeling volleybal van SVDB niet mee over een mini en aspiranten elftal.
Voor de mini’s en aspiranten organiseerde de afdeling volleybal jaarlijks een kamp op kampeerboerderijen of campings in de nabije omgeving. Deze kampen waren niet alleen bij de jeugd in trek, maar ook voor de begeleiders een festijn. De volwassenen bezochten jaarlijks een tweedaags volleybaltoernooi in Roeselaere in België. Verder werk door zowel aspiranten en senioren deelgenomen aan de toernooien in de regio.