Er werd reeds gevoetbald in de dertiger jaren. De Broekstreek bezat een voetbalclub onder de A.D.O. (Aanvallen Doet Overwinnen). De trainer van ADO was destijds schoolmeester W. Andela. De contributie bedroeg 10 cent per week en 15 cent voor  personen uit een gezin. A.D.O. was niet bij de voetbalbond aangesloten, maar toch speelde men wedstrijden tegen zowel bij de bond aangesloten als niet aangesloten clubs. Moest men over ver dan werd er meestal een bus gehuurd bij de firma Van der Vlag uit Borger, die werd bestuurd door ‘eigen’ chauffeur Hans Steen.

Een van de sterspelers van dit elftal was (klein) Harm Heuving uit Amen. In 1934 speelde men een wedstrijd tegen Beilen 2, een bondselftal dat kampioen geworden was. Deze wedstrijd werd door A.D.O. met 4-2 gewonnen. De feestvreugde steeg zo ten top, dat men veel te laat thuis kwam om te melken. Voor de reeds getrouwde Heuving hield dit in, dat hij geen toestemming meer kreeg om aan uitwedstrijden deel te nemen.


Voetbalvereniging ADO in 1934
Achterste rij van links naar rechts: Hendrik Ratering, Hendrik Strijk, Willem Ydens, Jan Takens, Thijs Venema, Harm Steen, Frederik Schuiling, Willem Diemer, Bertus Venema, Albert Wold, Harm Heuving
Zittend van links naar rechts, Teunes Takens, Harm Venema, Hans Steen, Albert Steen, Jan Schuring, Reinder Schuring