Beste sporters,

Er wordt weer volop gesport bij onze diverse onderdelen. Dat is natuurlijk ontzettend goed nieuws! We zien dat sportverenigingen hun uiterste best doen om het sporten en alles wat daarbij komt kijken zoveel mogelijk coronoproof te maken. Over het algemeen gaat dit heel goed. Leden houden zoveel mogelijk afstand, bezoekers registeren zich waar dit gewenst is en er wordt volop gebruik gemaakt van looplijnen, desinfectiezuilen en andere voorschriften. Helaas is het coronatijdperk nog niet voorbij en moeten we voorlopig scherp blijven op het navolgen van de maatregelen. Wellicht daarom ten overvloede:

* Voor volwassenen geldt: houd 1,5m meter afstand. Tijdens het sporten hoeft er logischerwijs geen 1,5m afstand gehouden te worden onderling, maar wel in de kleedkamers en in de kantine. Voor kinderen geldt dat ze onderling geen afstand hoeven te houden.
* Zorg voor desinfectiezuilen bij de ingangen.
* Maak daar waar dit aangegeven staat, gebruik van looproutes, indien dit voor een betere doorstroming zorgt.
* De registratieplicht voor horecagelegenheden geldt ook voor sportverenigingen. Dat betekent dat verenigingen de taak hebben om naam en telefoonnummer te vragen van alle bezoekers in de kantine en op het terras. Die gegevens worden gebruikt voor bron- en contactonderzoek van de GGD.
* Spreek elkaar en/of bezoekers aan wanneer zij de spelregels niet volgen.

Het NOC NSF geeft op haar website (nocnsf.nl/coronavirus-en-sport) in het protocol verantwoord sporten en de handreiking publiek bij sportwedstrijden ook goede tips.

Op de site van NeVoBo meer specifiekere informatie: NeVoBo

Namens het bestuur SVDB veel sportplezier toegewenst.