De 15e Broekstreker veldloop.

Zondag 14 januari 2018. De 15e Broekstreker Veldloop is weer gelopen. Onder prachtige omstandigheden overigens. Was de week ervoor nog veel nattigheid te bespeuren. Door een mooie droge week kon er uiteindelijk toch nog worden gestart op een prima beloopbaar parcours. En gelopen moest er worden, want het was een behoorlijk kille dag voor iedereen, zowel voor lopers als publiek. Een parcours die overigens in tegenstelling tot vorig jaar weer was teruggebouwd naar een variant die we daarvoor ook kenden. Zo slingerde de route weer ouderwets door de coulissen van de mooie Broekstreek. Net als vorig jaar liepen de dames dezelfde afstand als de heren en was er voor de junioren van 12 t/m 17 jaar een aangepaste route die met 5,2 km net iets langer en gevarieerder was dan de 4,8 km die we nog in 2017 liepen. Uiteraard lagen in het parcours weer wat hindernissen, te weten een stropak blokkade en de bekende zandbult. Deze zal nog wel even gevoeld zijn in de benen van de lopers. De route kent nog steeds zachte paden langs schouwsloten, lichte glooiingen, maar ook goed begaanbare bospaden. De gladde houten bruggen waren overspannen met vloerbedekking om glijpartijen te voorkomen. Hier en daar moest de loper toch zelf even kiezen waar de droge stukken waren, maar de meesten konden zich goed vinden in de kwaliteit van de paden. Het moest natuurlijk wel een echte veldloop blijven. De veldloop werd qua commentaar begeleid door de inmiddels bekende en onnavolgbare Harm Noor, die niet alleen alles van de sport weet, maar ook erg veel weet over de achtergrond van de individuele sporter. Een echte liefhebber, die zo'n evenement altijd extra aantrekkelijk maakt.

Om 11.00 uur gingen de jongste categorieën van start. De kinderen van de basisschoolgroepen 1 en 2 beten het spits af, gevolgd door de oudere kinderen. In de middag was het de beurt aan de junioren en uiteindelijk de senioren/masters.

Bij de dames werd de snelste tijd gelopen door Ilse Rooks uit Elsloo (00:36:55) gevolgd door Fenna Heijnen uit Groningen (00:37:13) en Bertha Bruggenkamp uit Westerbork (00:37:15). Bij de heren finishte als eerste de Assenaar Tom Hendrickse (00:28:05), gevolgd door Jesse Nijboer uit Groningen (00:30:07). Op de derde plaats bij de heren finishte Bram Smit uit Noordhorn (00:31:27). Voor meer informatie en uitslagen verwijzen we graag naar de website www.svdb.nl

De opkomst was dit jaar beduidend lager dan voorgaande edities van de veldloop. Mede door een ongelukkige programmering, waarbij andere evenementen op dezelfde datum doorgang vonden, hadden we aanzienlijk minder lopers dan vorig jaar. Aan het weer en de inzet van alle vrijwilligers heeft het zeker niet gelegen.

Al met al kijken we zeker terug op een mooie loop in prima omstandigheden. We zullen voor de volgende (16e) editie weer paraat staan om dit evenement te organiseren en ons gaan buigen over de toename van het aantal lopers

Na de veldloop werd het weer gezellig druk in het dorpshuis en vond de verloting plaats. Uiteraard werden hier ook de bekers en medailles uitgereikt aan de prijswinnaars. Na een koude dag konden we in elk geval concluderen dat we een gezellige mooie loop hebben gehad. We willen onze dank uitspreken aan alle lopers, bezoekers, publiek, sponsors en uiteraard ook de vrijwilligers die ons hebben bezocht en ondersteund bij deze 15e editie.